Restauracja
Mąka i Woda
Poleca 47 lokalnych gospodarzy,
Wskazówki od mieszkańców
Siedem lat temu z miłości do włoskiej kuchni i pasji do gotowania otworzyliśmy na Chmielnej w Warszawie restaurację Mąka i Woda. W Maju 2020 w wyniku połączenia z Supperlardo, powstała Mąka i Woda 2.0. Świeżo robione makarony, pizza w stylu neapolitańskim, ekologiczny chleb i wędliny robione na miejscu oraz warzywa i owoce od lokalnych producentów, to fundamenty naszego menu. Wierzymy, że najlepsze jedzenie przygotowane jest ręcznie ze składników wysokiej jakości.
Siedem lat temu z miłości do włoskiej kuchni i pasji do gotowania otworzyliśmy na Chmielnej w Warszawie restaurację Mąka i Woda. W Maju 2020 w wyniku połączenia z Supperlardo, powstała Mąka i Woda 2.0. Świeżo robione makarony, pizza w stylu neapolitańskim, ekologiczny chleb i wędliny robione na miej…
Italian cuisine: Best known for pizza from wooden stove and delicious calzone ripieno with ricotta and prosciutto ham. *** Kuchnia włoska: Najbardziej znana z z pizzy z pieca i pysznego calzone ripieno z ricottą i prosciutto
Mąka i Woda to miejsce z tradycyjną pizzą neapolitańską, którą przygotowujemy wg tradycyjnej receptury z włoskich produktów (m.in mąka Caputo, pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Di Campania DOP), a wypiekamy w piecu (dzieło Stefano Ferrary) opalanym wyłącznie drewnem. Zapraszamy również na "domowe" pasty, antipasti, sałatki, desery. Wszystkie dania przygotowujemy z włoskich produktów w połączeniu ze świeżymi, sezonowymi produktami pochodzącymi od lokalnych rolników z okolic Warszawy
Mąka i Woda to miejsce z tradycyjną pizzą neapolitańską, którą przygotowujemy wg tradycyjnej receptury z włoskich produktów (m.in mąka Caputo, pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Di Campania DOP), a wypiekamy w piecu (dzieło Stefano Ferrary) opalanym wyłącznie drewnem. Zapraszamy również…
Wyjątkowe sposoby spędzania czasu w okolicy
Polecane przez mieszkańców
Lokalizacja
13a Chmielna
Warszawa, Mazowieckie