Sugestie pojawią się po wpisaniu danych wyszukiwania. Do przeglądania użyj strzałek w górę i w dół. Naciśnij Enter, aby wybrać. Jeśli wybierasz frazę, zostanie ona przesłana do wyszukiwania. Jeśli sugestia jest linkiem, przeglądarka przejdzie do tej strony.
Zasady dla społeczności • مضيف

Oczekiwania w zakresie usług i atrakcji związanych z jedzeniem i alkoholem

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie.

Gospodarze odpowiadają za zapewnienie bezpiecznych usług wysokiej jakości oraz atrakcji związanych z jedzeniem i alkoholem. Obejmuje to przestrzeganie wszelkich obowiązujących przepisów ustawowych i wykonawczych oraz następujących zasad:

  • Zadbaj o czystość: zadbaj o czystość i higienę podczas przechowywania, przygotowywania i podawania żywności. Regularnie dezynfekuj powierzchnie, przybory i sprzęt przed, w trakcie i po przygotowaniu posiłków. Unikaj zakażenia krzyżowego różnych rodzajów żywności. Zadbaj o to, by żywność była wolna od szkodników. 
  • Przechowuj żywność w prawidłowych temperaturach: postępuj zgodnie z ustalonymi wytycznymi dotyczącymi chłodzenia i zamrażania. 
  • Dokładnie gotuj: upewnij się, że wszystkie produkty spożywcze są gotowane do odpowiedniej temperatury wewnętrznej, aby wyeliminować ryzyko chorób przenoszonych przez żywność. Wyraźnie ujawnij wszelkie przedmioty, które są celowo niedogotowane lub surowe (np. sushi). 
  • Używaj bezpiecznej wody: używaj wody pitnej z bezpiecznego i niezawodnego źródła.
  • Zaoferuj wysokiej jakości składniki: do atrakcji kulinarnych używaj świeżych i wysokiej jakości składników.
  • Disclose allergens: Clearly communicate in the description any known allergens present in your food offerings. Jeśli gość ujawni alergię, wyraźnie poinformuj go o tym, gdzie może napotkać ten alergen.
  • Uwzględnij prośby żywieniowe: jeśli goście wprowadzają ograniczenia żywieniowe, dołóż wszelkich starań, aby dostosować się do nich, oferując odpowiednie alternatywy lub modyfikacje w menu.
  • Zweryfikuj wiek gościa: przed podaniem alkoholu poproś o dokument tożsamości, aby zweryfikować, czy Twoi goście osiągają pełnoletność. 
  • Umiarkowane spożycie alkoholu: zachęć gości do odpowiedzialnego picia i poznania swoich ograniczeń oraz nie zmuszaj ich do picia. Podawać informacje na temat podawanych napojów alkoholowych, w tym ich zawartości alkoholu. 
Czy ten artykuł jest pomocny?
Uzyskaj pomoc dotyczącą m.in. rezerwacji i konta.
Zaloguj się lub zarejestruj