Sugestie pojawią się po wpisaniu danych wyszukiwania. Do przeglądania użyj strzałek w górę i w dół. Naciśnij Enter, aby wybrać. Jeśli wybierasz frazę, zostanie ona przesłana do wyszukiwania. Jeśli sugestia jest linkiem, przeglądarka przejdzie do tej strony.
Instrukcje

Wyłączanie lub usuwanie konta

Przykro nam, że odchodzisz, ale jeśli chcesz opuścić Airbnb, masz kilka opcji. Konto możesz tymczasowo wyłączyć, co pozwala na jego późniejsze przywrócenie. Możesz też trwale je usunąć.

Aby przesłać prośbę o wykonanie jednej z tych opcji, przejdź do sekcji Zarządzaj danymi w przeglądarce internetowej (nie w aplikacji Airbnb).

Co dalej

Wyłączanie konta

Gdy wyłączysz konto:

  • Twój profil zostanie ukryty.
  • Jeśli jesteś gospodarzem, Twoje oferty zostaną ukryte.
  • Niektóre informacje, takie jak Twoje recenzje, mogą pozostać widoczne dla innych użytkowników.
  • Twoje dane konta zostaną zachowane przez Airbnb, co umożliwi jego przywrócenie.

Aby przywrócić konto, skontaktuj się z nami

Jeśli jesteś gospodarzem, masz również możliwość wyłączenia oferty bez wyłączania całego konta.

Usuwanie konta

Gdy zamkniesz konto na stałe i je usuniesz:

  • Zanim zaakceptujemy Twoją prośbę o usunięcie konta, ze względów bezpieczeństwa sprawdzimy Twoją tożsamość.
  • Gdy Twoje zgłoszenie zostanie przetworzone, Twoje dane osobowe zostaną nieodwracalnie usunięte poza danymi, które mamy prawo lub obowiązek zachować – przeczytasz o tym w Polityce prywatności.

Gdy usuniesz konto, jego ponowne włączenie, odzyskanie danych lub odzyskanie dostępu do niego będzie niemożliwe. Do ponownego korzystania z Airbnb konieczne będzie założenie nowego konta. Dowiedz się więcej o korzystaniu z praw osoby, której dotyczą dane.

Uwaga: w przypadku użytkowników w Chinach kontynentalnych obowiązują inne zasady i procedury. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.

Czy ten artykuł jest pomocny?

Powiązane artykuły

Uzyskaj pomoc dotyczącą m.in. rezerwacji i konta.
Zaloguj się lub zarejestruj