Przejdź do treści
Gotowanie

Hey Pesto! Make real pesto and trofie

Gotowanie

Hey Pesto! Make real pesto and trofie

8 recenzji
Czas trwania
2.5 godziny
Liczebność grupy
Do 4 osób
Kuchnia
Z Włoch
Język atrakcji
angielski
Gotowanie

Hey Pesto! Make real pesto and trofie

Gotowanie

Hey Pesto! Make real pesto and trofie

8 recenzji
Czas trwania
2.5 godziny
Liczebność grupy
Do 4 osób
Kuchnia
Z Włoch
Język atrakcji
angielski

Co będziecie robić

You'll learn about the origins of pesto and the reason for each ingredient and why it's important to add the ingredients in a specific order. I'll also teach you how to make "trofie" the typical pasta eaten with pesto in the Tigullio area of Liguria. Then we'll get right down to business, pounding the ingredients with a pestle and mortar made from beautiful, cool and smooth Carrara marble. Making pesto is relaxing and fun and the end result is absolutely delicious. It's a great way of getting back in touch with the origins of the food we eat and a fantastic introduction to the unique food culture in Liguria! Making pesto and trofie involves no cooking so it's great for families and children.

Gotowanie

Gotowanie

w Atrakcjach Airbnb
  • Kucharze, którzy kochają gotować

    Poznaj tradycyjne przepisy i posłuchaj osobistych historii lokalnych gospodarzy.

  • Kameralne miejsce

    Pyszne jedzenie w wyjątkowej scenerii: na prywatniej farmie, na dachu domu...

  • Sprawdzone przez Airbnb

    Wszystkie atrakcje są sprawdzone pod kątem autentyczności tradycji kulinarnych.

Twój gospodarz

Dowiedz się więcej o gospodarzu Angela

Angela

I'm 1/2 English, 1/2 Italian and one of my favourite foods is Genoese pesto. I've been pounding pesto since learning how to make it in the Cinque Terre over 30 years ago, and I love the idea of sharing my experience and passion for pesto with other people in my spacious and airy kitchen in Borzonasca. There is nothing like pesto made with genuine, fresh ingredients, pounded by hand with a pestle and Carrara marble mortar. You'll also learn how to make "trofie", the traditional local pasta. Fun in the kitchen for kids and families and a beautiful experience to take with you and cherish forever.

Co obejmuje

Wyposażenie
Pestle and Mortar Pesto and "trofie" ingredients

Zdjęcia gości

Recenzje gości

Sekcja nawigacji dla stron recenzji

Gdzie będziecie

You'll be in my cosy but spacious home in Borzonasca in the heart of Liguria where the River Sturla and River Penna converge

O czym warto pamiętać

Preferencje żywieniowe

Na życzenie gospodarz może zapewnić produkty spożywcze dostosowane do określonych preferencji żywieniowych. Jeśli chcesz, by gospodarz zapewnił Ci nocleg, musisz go o tym poinformować przed rozpoczęciem atrakcji.

Zasady anulowania

Każda atrakcja może zostać anulowana z pełnym zwrotem kosztów w ciągu 24 godzin od jej zakupu lub co najmniej 7 dni przed jej rozpoczęciem.

Zasady dotyczące komunikacji

Zawsze komunikuj się za pośrednictwem Airbnb. Aby chronić swoje płatności, nigdy nie przekazuj środków ani nie komunikuj się poza aplikacją lub stroną Airbnb.

Wymagania dla gości

W atrakcji może wziąć udział 4 gości. Muszą oni mieć ukończone 10 l. Rodzice mogą uczestniczyć z dziećmi, o ile mają one mniej niż dwa lata. Gość musi zapoznać się z listą składników i przekazać gospodarzowi informacje na temat alergii lub…

Oficjalny dokument tożsamości

Musisz zrobić sobie zdjęcie (tzw. selfie) i musi ono pasować do zdjęcia w Twoim dowodzie tożsamości. Airbnb chce w ten sposób potwierdzić, kto dokładnie weźmie udział w atrakcji. Jest to procedura jednorazowa.

Więcej wskazówek

For anyone who does not have a car, there is a regular bus service to Borzonasca. If you would like to modify the time of the event, please send me a direct message; I have some flexibility. This experience is not suitable for people with dairy or nut allergies.
Angela
Hey Pesto! Make real pesto and trofie
8 recenzji
Od 111 zł/osobę
8 opinii
Od 111 zł/osobę